Asperge zalmpakketjes met kruidenboter

Asperges: maak ze op de klassieke manier, doe ze in aspergesoep, salade of hartige taart. Het seizoen is kort, haal alles eruit wat erin zit en maak die recepten.

Ingrediƫnten

  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 el peterselie, fijngehakt
  • 75 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 2 kg witte asperges, geschild
  • 4 zalmfilets à 150 g
  • 200 ml droge witte wijn
  • 4 royale vellen aluminiumfolie

 

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. of steek de barbecue aan.Prak de knoflook en de peterselie door de zachte boter. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  2. Leg op elk vel aluminiumfolie 500 g asperges. Leg er de zalmfilet op. Verdeel de kruidenboter over de zalmfilet.
  3. Vouw de folie omhoog en schenk de wijn in de aspergepakketjes. Bestrooi met zout en peper naar smaak. Vouw de pakketjes losjes maar goed dicht.
  4. Stoom de asperges met de zalm in de voorverwarmde oven of op de barbecue in 15 min. gaar. Lekker met stokbrood of een gepofte aardappel.

Asperges worden gekweekt door P.R. Peeters Heldens B.V. uit Helden

Lees meer