Asperges met beenham

Asperges: maak ze op de klassieke manier, doe ze in aspergesoep, salade of hartige taart. Het seizoen is kort, haal alles eruit wat erin zit en maak die recepten.

Ingrediƫnten

  • 1 kg nieuwe aardappeltjes, geschrapt
  • 2 kg witte asperges geschild
  • 4 eieren
  • 200 g beenham
  • 2 el platte peterselie
  • grof gesneden
  • 50 g roomboter

 

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Kook de aardappeltjes in de schil in ruim water met zout in 15-20 min. gaar. Kook de asperges in een bodem water met zout in 15-20 min. gaar.
  2. Kook de eieren in 4 min. zacht. Laat ze onder stromend water schrikken en pel ze voorzichtig. Leg de zachte eieren op een bord.
  3. Verdeel de asperges en de beenham over 4 borden. Leg er een zacht eitje op. Strooi er de peterselie en zout en peper naar smaak over.
  4. Schep de aardappeltjes om met de boter en zout naar smaak en serveer bij de asperges.

 

Asperges worden gekweekt door MTS L.Geurts en C. Pouwels uit Oirlo

Lees meer