Courgettequiche met twee kazen

Courgette wordt vooral gebruikt voor roerbakgerechten, maar doet het ook goed in soep, lasagne of een ovenschotel. Vul een gehalveerde courgette eens met gehakt en stukjes paprika, of bestrijk lange plakken courgette met olijfolie en grill ze in een grillpan.

Ingrediƫnten

  • 1 courgette
  • 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  • 2 el olijfolie
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 2 el tijm
  • 75 g feta
  • 50 g walnoten

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Bekleed de vorm met het ontdooide deeg.
  3. Snijd de courgette in halve maantjes.
  4. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de courgette 3 min.
  5. Klop de eieren los met de crème fraîche en de kaas. Schep er de courgette met de tijm en zout en peper naar smaak door.
  6. Schep in de deegbodem.
  7. Verkruimel er de feta boven en bestrooi met de walnoten.
  8. Bak de quiche in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
  9. Lekker met een groene salade.

Tip: Vervang de feta door 100 g gerookte zalmreepjes of door 125 g uitgebakken gerookte spekreepjes

Courgette worden gekweekt door Tuinderij Beegdenhof V.O.F. uit Hunsel

Lees meer