Gegrilde auberginerolletjes met geitenkaas

Ingrediƫnten

  • 1 st. aubergine
  • 200 g. geitenkaas
  • 100 g. creme fraiche
  • 100 g. zongedroogde tomaatjes (uitgelekt)
  • 100 g. chorizo
  • 50 g. olijven
  • 200 g. gepelde tomaten
  • 100 g. cherrytomaten
  • Zout en peper
  • 2 eetl. olijfolie

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Leg de plakjes chorizo op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze gedurende 20 min. op 90 graden in de oven drogen.
  2. Hou zongedroogde tomaatjes achter en meng de rest met het blik gepelde tomaten.
  3. Pureer dit met een staafmixer tot een gladde saus. Laat de saus inkoken en breng op smaak met peper en zout.
  4. Snij de aubergine over de lengte in plakken en grill deze in een hete grillpan.
  5. Meng voor de vulling de geitenkaas met de creme fraiche tot een gladde massa.
  6. Hak de chorizo, olijf en de achtergelaten zongedroogde tomaatjes fijn en voeg deze toe aan de geitenkaas en creme fraiche. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  7. Leg een eetlepel mengsel in het begin van de plak aubergine en rol deze op.
  8. Steek er een prikkertje in en garneer met cherrytomaatjes.