Gegrilde kipfilet met frisse tomatensalsa

Ingrediƫnten

  • 2 kleine kipfilets
  • 2 el olijfolie
  • 4 tomaten
  • 1 kleine rode ui, fijngesnipperd
  • 1 blikje maïs (200 g), uitgelekt
  • sap van 1 limoen
  • 2 takjes verse of 2 tl gedroogde koriander of munt

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

1. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Bestrijk de kipfilets met de olijfolie en bestrooi ze met zout en peper. Gril de kipfilets in de grillpan in 10 min. goudbruin en gaar.

2. Snijd intussen de tomaten in kleine blokjes. Meng de tomaat met de ui, de maïs, het limoensap en de (fijngesneden) koriander- of muntblaadjes. Breng de salsa op smaak met zout en peper.

3. Serveer de gegrilde kipfilet met de salsa.

Tip: lekker met witte rijst of geroosterde maïsbroodjes en knoflooksaus.

Tomaten worden gekweekt door Kwekerij Wim Peters BV uit SOMEREN

Lees meer