Gevulde paprika met gehakt en feta

Paprika is enorm veelzijdig: je kunt het roerbakken, wokken, grillen, in salade, in saus, op de BBQ, op de pizza, in hartige taart of rauw eten uit het vuistje, bijvoorbeeld met een lekkere dipsaus. 

Ingrediƫnten

  • 2 rode paprika’s
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1/2 courgette
  • 2 tomaten
  • 2 el peterselie
  • 200 g rundergehakt
  • 75 g feta

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Halveer de paprika’s in de lengte. Verwijder de zaadlijsten. Leg ze op de bolle kant in de ovenschaal.
  3. Snipper de ui. Snijd de courgette en tomaat in blokjes. Hak de peterselie grof.
  4. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui.
  5. Voeg het gehakt toe en bak met een spatel rul.
  6. Voeg de courgette en tomaat toe en bak nog 4 min.
  7. Verkruimel de feta boven de pan en schep met de peterselie, zout en peper naar smaak door het gehakt.
  8. Schep het gehakt in de paprika’s.
  9. Bak de paprika in de oven in 20-25 min. zacht en gaar.

Serveertip: Lekker met tzatziki, witte rijst en komkommersalade.

Paprika worden gekweekt door Teegrow B.V. uit Grashoek

Lees meer