Lasagne

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 500 g tomaten
  • 1 bol mozzarella (125 g)
  • 2 el olijfolie, 150 g rundergehakt
  • 100 g lasagne
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Ingevette ovenschaal (inhoud 1 l)

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snipper de ui. Pers de knoflook.

2. Snijd de tomaten in stukken en mozzarella in plakjes.

3. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui met de knoflook.

4. Voeg het gehakt toe en bak rul.

5. Bak de tomaat met 50 ml water ca. 5 min. mee tot een dikke saus ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe.

6. Schep 2 el tomatensaus in de ovenschaal. zodat de pastavellen niet aan de bodem plakken Leg er 2 lasagnebladen op.

7. Schep er 2-3 el saus op; weinig saus geeft een stevige, goed snijdbare lasagne. Dek af met lasagnebladen. Maak zo meer lagen en eindig met tomatensaus.

8. Bedek het bovenste vel helemaal met saus. Leg er de mozzarella op en bestrooi met de oregano.

9. Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in ca. 25 min. gaar.

Tip: Lekker met rucolasalade met rode ui en geroosterde pijnboompitten. Vervang voor tonijnlasagne het gehakt door 1 uitgelekt blikje tonijn (185 g).