Paprika-gehaktbal-spinnen

Ingrediƫnten

  • 2 sneetjes toastbrood
  • 150 g rode, gele of oranje paprika
  • 400 g gemengd gehakt
  • 2 el bieslook
  • 1 klein ei
  • zout
  • peper
  • 2 el boter
  • 1 paprika voor garnering (variabele kleur)

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Week het toastbrood in koud water. Paprika wassen, doormidden snijden, haal de stengel eruit, verwijder de kern en het witte vruchtvlees. Droog de paprika en snijd deze in kleine blokjes.
  2. Doe het gemengd gehakt in een kom. Voeg bieslook, ei en paprika toe. Het toastbrood uit het water halen, goed uitknijpen en toevoegen aan het gehakt.
  3. Voeg zout en peper toe en kneed het geheel met je handen tot een gladde massa.
  4. Maak vier grote ballen met licht bevochtigde handen van de massa. Verwarm de boter in een grote koekenpan. Bak de gehaktballen in 4-5 minuten op een matig vuur aan elke kant. Haal de gehaktballen van het vuur en houd deze warm.
  5. Voor de garnering paprika wassen, doormidden snijden, haal de stengel eruit, verwijder de kern en het witte vruchtvlees en dep de paprika droog. Snij de paprika in dunne reepjes. Steek de paprikareepjes in de gehaktbal zodat er een spinachtig figuur ontstaat.