Paprikasoep

Paprika is enorm veelzijdig: je kunt het roerbakken, wokken, grillen, in salade, in saus, op de BBQ, op de pizza, in hartige taart of rauw eten uit het vuistje, bijvoorbeeld met een lekkere dipsaus. 

Ingrediƫnten

  • 750 g paprika
  • 1 ui
  • 1,5 l groentebouillon (van tablet)
  • 150 g pastaschelpjes
  • 250 g rundersoepballetjes
  • 2 tl gedroogde oregano of tijm

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Snijd de paprika in reepjes en snipper de ui.
  2. Fruit in een beetje olie de ui. Bak de paprika 3 min. mee.
  3. Voeg de bouillon toe. Kook de soep 10 min.
  4. Pureer de soep met de staafmixer.
  5. Kook de pasta met de soepballetjes in de soep in 10 min. gaar.
  6. Breng op smaak met de kruiden, zout en peper.

Tip: Vervang de gedroogde kruiden door 1 el verse basilicum in reepjes en voeg 125 ml slagroom aan de soep toe.

Tip: Vervang voor een vegetarische soep de soepballetjes door 150 g blauwaderkaas. Voeg de kaas in blokjes gesneden met de kruiden toe.

Paprika worden gekweekt door Kwekerij Litjens B.V. uit Horst

Lees meer