Pasta uit de oven met cherrytomaten

Een heerlijk zoet en klein trostomaatje waarvan het bijna jammer is om ze op te eten vanwege de prachtige decoratieve uitstraling. Zijn glanzende dieprode kleur geeft het accent op elk gerecht. Door zijn zoete smaak is hij niet voor niets een ideale snack die vooral bij kinderen populair is.

Ingrediƫnten

  • 20 cherrytomaten
  • 400 g spaghettini
  • 400 g verse kruidenkaas
  • 2 eieren
  • Zout en peper
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 3 el gehakte dille
     

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Bereid de spaghettini volgens de aanwijzing op de verpakking.
  3. Giet af, laat uitlekken en houd warm.
  4. Beleg een bakblik met bakpapier.
  5. Roer de verse kruidenkaas met de eieren tot een glad mengsel en voeg peper en zout naar smaak toe.
  6. Was de cherrytomaten, dep ze droog en halveer ze.
  7. Roer de spaghettini door het kruidenkaas/eimengsel.
  8. Leg het spaghettini-mengsel als 4 nestjes op het bakblik.
  9. Beleg met de tomatenhelften, strooi de kaas erover.
  10. Bak het in 15 minuten in het midden van de oven gaar.
  11. Bestrooi met dille.

Tomaten worden gekweekt door Janssen-Kusters VOF uit VENLO

Lees meer