Witlofstamppot met appel, walnoot & spekjes

Ingrediƫnten

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 500 g witlof
  • 25 g boter
  • 250 g gerookte spekreepjes
  • 1 goudrenet
  • 50 g walnoten
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 200 ml melk

Deel dit recept

Print dit recept

Bereiden

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
  2. Maak de witlof schoon en snijd in reepjes.
  3. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de spekreepjes knapperig uit.
  4. Voeg de witlof toe en bak 5 min.
  5. Snijd de ongeschilde appel in parten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in blokjes en bak 1 min. met de witlof mee.
  6. Schep de walnoten en tijm erdoor.
  7. Giet de aardappelen af en zet de pan op laag vuur.
  8. Schenk de melk erbij en stamp tot een smeuïge puree.
  9. Schep de witlof erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe.