Ovenschotel van schorseneer, brie en rozemarijn

Ovenschotels doen het altijd goed met het kerstdiner, en dat vinden wij niet gek. Deze ovenschotel met de vergeten groente schorseneer, brie en rozemarijn is lekker als hoofdgerecht met aardappelpuree of gebakken krieltjes en karbonade of zalmfilet. Dit recept is vegetarisch en zit boordevol groenten uit het seizoen! De oven doet het werk en binnen no-time heb jij een heerlijke ovenschotel op tafel. Snel, makkelijk en erg lekker!

 

Roodlofrolletjes met rauwe ham en brie

Een lekker bijgerecht tijdens het kerstdiner, roodlofrolletjes met rauwe ham en brie. Roodlof is een variant op de witlof en heeft een zachte en zoete smaak, een perfecte groente voor het diner tijdens de feestdagen. Dit ovengerecht met roodlof is lekker met aardappelgratin en een stukje vlees. 

 

Tagliatelle met spruiten en roquefortsaus

Spruitjes zijn in de herfst en winter het lekkerst en daarom een heerlijke groente bij het kerstdiner. In deze vegetarische tagliatelle met spruitjes en roquefortsaus komen de spruitjes goed tot hun recht. Op deze manier lust iedereen wel spruitjes en verras je de hele familie.

 

Romige risotto met knolselderij, gebakken champignons en salie

Deze risotto met knolselderij, gebakken champignons en salie is een lekker recept voor in de koudere maanden. Knolselderij is een echte seizoensgroente wat meestal gegeten wordt in de herfst en winter. Deze risotto is heerlijk romig en boordevol groenten van eigen bodem.

 

Knolselderij gratin

Met deze lekkere gratin van de seizoensgroente knolselderij haal je de herfst in huis. Makkelijk te maken, smaakvol en koolhydraatarm! Alleen maar positieve punten voor dit heerlijke bijgerecht. 

 

Salade met geroosterde spruiten

Een feestelijke salade met geroosterde spruiten! Deze salade bestaat uit zoveel verschillende smaken door de compote van cranberries, pecannoten en natuurlijk de échte winterse spruitjes. De salade nog wat meer verrijken? Strooi er dan wat brie, gorgonzola of geitenkaas overheen. 

 

Gepofte spruiten met knoflook, kaneel en gedroogde abrikoos

Eens wat anders dan gekookte spruitjes? Dan zijn gepofte of gegrilde spruiten ook erg lekker. Dit bijgerecht met gepofte spruiten, knoflook, kaneel en gedroogde abrikoos is een feestje op tafel! Het ziet er mooi uit en is snel te bereiden. Door het poffen hebben de spruitjes een lekkere bite. Hét perfecte bijgerecht voor bij een feestelijk kerstdiner. 

 

Romige savooie kool met gegratineerde zalmfilet

Binnen een half uurtje een heerlijk ovengerecht op tafel? Dat kan met deze romige savooie kool met gegratineerde zalmfilet. Het is niet nodig om veel smaakmakers toe te voegen in dit recept, aangezien savooie kool van zichzelf al een sterke koolsmaak heeft. Zo blijft de pure smaak van deze lekkere seizoensgroente het beste behouden. 

 

Mini-perenstrudels met amandel en ijs

Als variant op de klassieke apfelstrudel, mini perenstrudels! Een heerlijk dessert met peren, rozijnen, amandelschaafsel en vanilleroomijs. Perfect voor de feestdagen. In het recept staat ook beschreven hoe je dit peren dessert makkelijk vegan kunt maken.

 

Pompoen wellington met spinazie en feta

Deze pompoen wellington is een lekkere en vegetarische variant van de populaire beef wellington. Een krokant jasje van bladerdeeg gevuld met pompoen van eigen bodem, spinazie en feta. Een perfect gerecht voor het kerstdiner. Lekker te combineren met een frisse bladsalade, aardappelrozetjes of gebakken krieltjes. 

 

Gewokte schorseneren met honing en tijm

Wanneer je nog op zoek bent naar een bijgerecht voor het kerstdiner hoef je niet langer te zoeken. Deze gewokte schorseneren met honing en tijm hebben een zachte smaak en gaan goed samen met een visgerecht. Het voordeel aan dit recept? Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het staat in een half uurtje op tafel. Snel, makkelijk en ontzettend lekker!

 

Witlofschotel met pesto en parmaham

We hebben een twist gegeven aan de klassieke witlofschotel met ham, namelijk een witlofschotel uit de oven met heerlijke ingrediënten zoals parmaham, pesto en mozzarella. Combineer het gerecht met aardappeltjes en je hebt een lekker hoofdgerecht voor tijdens het kerstdiner. 

.

Rettich salade met gember en roodlof

Een lekker bijgerecht met twee bijzondere groenten van eigen bodem. Rettich als 'vergeten groente' en roodlof als mooie rode broertje van de witlof. De blaadjes van de roodlof en de sliertjes van de rettich maken het tot een frisse salade, perfect voor het kerstdiner. Afgemaakt met een lekkere yoghurt dressing. Probeer deze rettich salade met gember en roodlof eens en verras de hele familie met de feestdagen!