Thaise groene curry van snijbonen, tomaatjes en sesam 

Een smaakvolle thaise groene curry met verse ingrediënten zoals snijbonen, cherrytomaatjes, koriander en sesamzaad. Lekker met pandanrijst. Een perfect recept voor als je doordeweeks snel aan tafel wil. Wist je dat een curry vaak de tweede dag nog lekkerder is? Maak daarom gelijk een grote voorraad zodat je er twee dagen van kan eten.

 

Zoete aardappelsoep met paprika en wortel van eigen bodem

Deze zoete aardappelsoep zit bomvol verse groenten van eigen bodem, zoals zoete aardappel, paprika en wortel. Makkelijk en snel te maken! De groenterijke soep is het hele jaar rond lekker, bij de lunch of als voorgerecht. Wil je het gerecht nog voedzamer maken? Voeg dan 250 gram linzen toe. 

 

Geroosterde romanesco met citroen-tijmolie 

Romanesco, ook wel de torentjesbloemkool genoemd is een echte eyecatcher. Met deze geroosterde romanesco met citroen-tijmolie heb je binnen een handomdraai een kunstwerk op je bord, boordevol smaak! Lekker om te combineren met gebakken krieltjes of tagliatelle. Wist je dat de romanesco ook in de airfryer kan? Rooster de (kleine) romanesco ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde airfryer (160 ºC). De exacte tijd is afhankelijk van de grootte van de romanesco.

 

Thaise groene curry met spinazie en erwten

Wanneer je zin hebt in een lekkere Oosterse maaltijd is dit een perfecte curry! Het gerecht zit boordevol groenten, zoals spinazie en doperwten. Door de groene kleuren steelt deze curry zeker de show! Heerlijk in combinatie met een zachtgekookt ei en wat cashewnoten. Met de kokosmelk erbij wordt het een smaakvolle, romige curry. 

 

Hasselback-courgette met rozemarijn, knoflook en zeezout

Met maar een paar ingrediënten tover je een heerlijk vegan bijgerecht binnen tien minuten op tafel met deze hasselback courgette. Door de inkepingen in de courgette wordt de smaak van de rozemarijn, knoflook en zeezout goed opgenomen. Het hasselback gerecht is lekker met bijvoorbeeld zalm of risotto.  

 

Geroosterde paprikasoep met kikkererwten en pijnboompitten

Deze geroosterde paprikasoep is in 20 minuten klaar! Dit snelle recept met kikkererwten en pijnboompitten is vullend en in een handomdraai gemaakt. Door de paprika's eerst te roosteren in de oven krijgen ze een zoete smaak. De soep wordt extra vullend gemaakt door het met kikkererwten te besprenkelen. Ook lekker om op een warme zomerdag koud te eten en te serveren met bijvoorbeeld soepstengels. 

 

Paprika-mangosmoothie met kokos 

Ooit eens paprika in je smoothie gedaan? Paprika is ontzettend gezond en bevat zelfs drie keer zoveel meer vitamine C dan een sinaasappel! Deze groente kan daarom niet missen in je gezonde smoothie. Probeer deze frisse smoothie eens, gecombineerd met mango en kokos. Gegarandeerd een succes!