Spreads voor bij de barbecue

Meer groenten bij de barbecue kan gemakkelijk door een van deze spreads te maken. Wist je dat je pesto heel makkelijk zelf kunt maken? Met maar een paar ingrediënten tover je binnen een kwartier deze pesto van geroosterde paprika op tafel. Ook de aubergine spread bestaat uit verse en smaakvolle ingrediënten, zoals olijven, zongedroogde tomaten, knoflook en oregano. Een vers stokbrood erbij en je hebt een lekker bijgerecht voor bij de barbecue.

     

 

Salades met groenten van eigen bodem 

Salades mogen natuurlijk niet ontbreken bij de barbecue. Naast de klassieke pastasalade is een frisse couscous salade ook zeker het proberen waard! Gevuld met verse paprika, feta en limoen. De salades zijn lekker om te serveren met stokbrood en zelfgemaakte groentespreads.

     

 

Groenten rechtstreeks van de BBQ

Groenten zoals puntpaprika's, venkel, courgette en tuinbonen zijn zeer geschikt om te grillen. Gemarineerd of in combinatie met een zelfgemaakte dip. Ook suikermaïs is een echte klassieker om op de BBQ te leggen, afgemaakt met een verse tomatensalsa. Het grillen van de groenten geeft een lekkere krokante buitenkant en het is een originele manier om meer groenten bij de barbecue te serveren.