Borrelhapje van asperges met ham op een stokbroodje
Dit hapje voor bij de borrel ziet er niet alleen leuk uit, het smaakt ook nog eens erg lekker! Geschikt voor elke gelegenheid, bijvoorbeeld als voorgerecht bij een aspergediner of als borrelhapje op een feestje. Of wat dacht je van gerookte zalm in plaats van parmaham? Net zo lekker! Een makkelijk te maken hapje met een combinatie van verse ingrediënten.

Verse aardbeien met munt en crème van asperges
Een zoet nagerecht met asperges? Ja het kan! Een fris nagerecht met de seizoensgroenten asperges en aardbeien, perfect als afsluiter in een aspergemenu. In het recept worden de gekookte asperges fijngesneden en door de crème fraîche geroerd. Wil je liever een romige crème? Mix de gekookte asperges dan met de crème fraîche in de blender. Wil je eens wat anders met asperges? Dan is dit gerechtje zeker het proberen waard.

Geroosterde witte asperges met kaas, biefstuk en frites
Naast het koken van asperges is roosteren ook een bekende manier om het witte goud klaar te maken. De geroosterde asperges combineren erg goed met een luxe stukje vlees, zoals biefstuk. Let erop dat de exacte oventijd afhankelijk is van de dikte van de asperges. Geef de asperges nóg meer smaak door 1 tl bieslook en 1 teentje geperste knoflook toe te voegen aan de kaas. Gedroogde oregano en 2 tl citroenrasp zijn ook lekker. Dit asperge recept met biefstuk en frites is makkelijk te maken en staat binnen 20 minuten op tafel, perfect voor een zondagavond met familie!

Asperge hotdogs met ketchup van wortel
Zin in hotdogs, maar liever vegetarisch? Probeer dan eens deze hotdogs van asperges van de grill. Maak er zelf ketchup van wortel bij, serveer ze in een broodje en je hebt heerlijke, gezonde hotdogs. Een verrassend vegetarisch recept voor de lunch, snack of tussendoortje. Wil je dit gerecht als hoofdgerecht maken? Neem dan grotere broodjes en leg in elk broodje 3 asperges. Zo heb je een vullend en groenterijk gerecht als variant op de originele hotdogs.

Pakketje van asperge en zalm met kruidenboter
Wist je dat witte asperges heel goed combineren met zalm? Een smaakvol ovengerecht, lekker om te serveren met stokbrood of een gepofte aardappel. Het asperge pakketje is ook goed te bereiden op de BBQ. Ideaal voor als het lekker weer is!

Bouillon van asperges met paddenstoelen
Wil je graag een aspergemenu maken? Dan is deze bouillon van asperges perfect als voorgerecht! Het kookvocht van de asperges vormt de basis van de bouillon, zo wordt er niets verspild. De vlezige paddenstoelen, ook wel boleten genoemd, samen met de stukjes asperges zorgen voor een lekkere bite.

Asperges op Limburgse wijze met beenham en 'n zachtgekookt ei
Het aspergeseizoen is in volle gang en daarom is het weer tijd voor de échte klassieker op het bord: asperges met beenham, een zachtgekookt ei, gesmolten boter en aardappeltjes. Dit blijft dé favoriet onder de aspergerecepten. Om ervoor te zorgen dat je niets hoeft weg te gooien bij het schillen van de asperges kun je van de onderkanten en de schillen een lekkere aspergesoep maken. Wil je een klein beetje variëren in dit klassieke recept? Probeer dan in plaats van beenham plakjes rosbief of fricandeau. Succes gegarandeerd!

Romige risotto met asperges en groene pesto
Met een Italiaanse risotto kun je eindeloos variëren. Deze romige risotto met het witte goud en groene pesto is een écht lente gerecht en perfect voor een dagje zonder vlees. Een vegetarisch hoofdgerecht met de seizoensgroente van dit moment, asperges, in de hoofdrol. Simpel, gezond en lekker romig!

Asperge cappuccino met lente-ui, schuim van piment en bieslookolie
Een vegetarisch asperge gerechtje, geschikt als voorgerecht of amuse. Door de schuim van piment krijgt het dezelfde structuur als een cappucino. Piment is een specerij, warm en kruidig van smaak en heeft iets weg van kruidnagel, nootmuskaat en foelie.
Dit recept vergt wat tijd en inspanning, maar dan heb je ook wat. Dus houd je van koken en het witte goud? Probeer dan eens dit recept, boordevol verse ingrediënten.

Gegrilde asperges met venkel, boleten en bearnaisesaus
Dit vegetarisch recept is goed te combineren met de aspergebouillon als voorgerecht en de verse aardbeien met aspergecrème als nagerecht. Een groenterijk gerecht met asperges, venkel en boleten, een kunstwerk op je bord! Het recept is makkelijk klaar te maken, doordat de boleten en asperges samen worden gegrild en de krieltjes en venkel samen in de oven worden geroosterd.
