Aardbei-bessencrumble met yoghurt
VanEigenBodem
15 min Vegetarisch Nagerecht 4 personen
Terug naar overzicht

Aardbei-bessencrumble met yoghurt

Heerlijk zomerfruit om deze crumble als nagerecht te maken, maar ook lekker in de winter als warm ontbijt of gewoon als toetje!

ingrediƫnten

  • 500 g aardbeien
  • 125 g blauwe bessen
  • 75 g suiker
  • 100 g bloem
  • 75 g roomboter
  • poedersuiker
  • yoghurt, voor erbij

    -4 eenpersoonsovenschaaltjes of 1 grote ovenschaal (20 cm ø), keukenmachine of mixer
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Aardbeien wordt gekweekt door o.a. Geert Rasing en Rob Hendrix uit Melderslo

Bekijk de telers

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Maak het fruit schoon. Halveer de aardbeien en verdeel over de ovenschaaltjes. Strooi er de bessen en 25 g suiker over.
  2. Kneed in de keukenmachine, met de mixer of met de vingertoppen van de bloem, de roomboter en de resterende 50 g suiker een kruimelig deeg. Strooi de deegkruimels over het fruit.
  3. Bak de crumbles in de voorverwarmde oven in 25-30 min. goudbruin. Bestrooi de crumbles met poedersuiker en serveer ze met een straaltje yoghurt.

Tip: Ook lekker met een bol vanilleroomijs.

Hmm, hongerig? Ook lekker met Aardbeien