Bereidingswijze bieslookolie
- Meng de bieslook, olijfolie en wat zout in een blender tot een gladde massa.
- Giet de massa door een fijne zeef zodat je een felgroene olie overhoudt. Bewaar de olie in een spuitflesje.
Bereidingswijze aspergesoep
- Schil de asperges zorgvuldig, snijd in stukken en houd de schillen apart.
- Breng ondertussen de groentebouillon aan de kook. Kook de schillen 3 min. en schep ze vervolgens uit de bouillon. Voeg de asperges en kookroom toe aan de bouillon.
- Kook het geheel 15 min. met de deksel op de pan tot de asperges zacht zijn.
- Pureer het geheel met de keukenmachine of staafmixer en giet de soep door een fijne zeef.
- Breng op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze schuim
- Breng de witte wijn met het water aan de kook.
- Voeg de fijngesneden ui, piment en knoflook toe.
- Giet het vocht door een fijne zeef en kook het daarna in tot er 1/3 van het vocht overblijft.
- Voeg nu de slagroom toe en breng het geheel weer aan de kook.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg als laatste de klontjes boter toe en mix het geheel met een staafmixer tot een schuimige saus.
Bereidingswijze asperge cappuccino
- Snijd het groene deel van de lente-uien in ringen van 10 cm breed. Snijd de ringen aan een kant door zodat er een plakje ontstaat.
- Snijd de plakjes lente-ui in fijne reepjes, zet deze reepjes onder water in een schaaltje, leg de ijsklontjes erbij en zet in de koelkast. Hierdoor krult de lente-ui mooi op. Snijd de onderkant van de lente-ui in fijne ringetjes als garnituur in de soep.
- Pak 10 glaasjes en verdeel de lente-ui ringetjes hierover.
- Giet de hete soep in de glaasjes en schep het schuim van de saus op de soep.
- Besprenkel de cappuccino met een beetje bieslookolie en garneer met de opgekrulde lente-ui.