Cajun-groenterijst met kip
VanEigenBodem
30 min Vlees Hoofdgerecht 4 personen
Terug naar overzicht

Cajun-groenterijst met kip

Dit rijst recept zit boordevol groenten en is heerlijk op smaak door lekkere Cajun kruiden. 

ingrediënten

  • 2 el zonnebloemolie
  • 300 g kipfiletreepjes
  • 2 rode en/of groene paprika’s, in blokjes
  • 2 stuks prei (400 g), in ringen
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 2 el cajunkruiden
  • 4 takjes peterselie
     
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Ronde tomaat wordt gekweekt door o.a. Peet Withagen uit Moerstraten

Bekijk de telers

Bereiden

  1. Verhit in een hapjespan de olie. Bak de kipreepjes in 4 min. goudbruin. Voeg de paprika en de prei toe en bak 4 min. mee.
  2. Voeg de tomaat toe en bak nog 4 min. Schep de cajunkruiden door de groenten. Schenk 650 ml water in de pan en breng aan de kook.
  3. Draai het vuur laag en kook de rijst afgedekt in 10-12 min. zachtjes gaar. Roer af en toe. Voeg desgewenst 50-100 ml extra water toe als de rijst droog is, maar nog niet helemaal gaar.
  4. Hak de peterselie fijn. Schep de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en een beetje zout; de cajunkruiden bevatten vaak al zout.

Tip: Schep met de peterselie ook 100 g roze garnalen door de rijst.
 

Hmm, hongerig? Ook lekker met Ronde tomaat