Carpaccio van serranoham en Tasty Tom tomaatjes
VanEigenBodem
25 min Vlees Voorgerecht 4 personen
Terug naar overzicht

Carpaccio van serranoham en Tasty Tom tomaatjes

Carpaccio van serranoham en Tasty Tom tomaatjes. Lekker voorgerecht met tomaat.

Bereiden

  1. Pistachenootjes pellen, grof hakken en in droge koekenpan lichtbruin roosteren.
  2. Basilicumblaadjes heel fijnhakken.
  3. Citroen goed schoonboenen en 2 tl schil eraf raspen. Citroen uitpersen.
  4. In kom 2 el citroensap met basilicum, citroenrasp, olijfolie, zout en peper tot dressing kloppen.
  5. Tomaten wassen en in heel dunne plakjes snijden. Op vier borden plakjes Serranoham naast elkaar uitspreiden. Plakjes tomaat erop leggen. Dressing erover sprenkelen en pistachenootjes erover strooien.

Ontmoet de teler

Verse Tasty Tom tomaten wordt gekweekt door o.a. Roland Gielen uit Grubbenvorst

Bekijk de telers

ingrediƫnten

  • 125 gram pistachenootjes
  • 500 gram Tasty Tom tomaten
  • 200 gram Serranoham
  • 4 takjes basilicum
  • 1 citroen
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper
Print dit recept

Hmm, hongerig? Ook lekker met Tasty Tom tomaten