Chinese hoisin van de grill met aubergine
VanEigenBodem
30 min Vegetarisch Bijgerecht 2 personen
Terug naar overzicht

Chinese hoisin van de grill met aubergine

Deze Chinese hoisin van de grill kan perfect als bijgerecht of traktatie, snel klaar en lekker veel groenten!

ingrediƫnten

  • 1 aubergine
  • 1 el sesamolie
  • 3 el hoisinsaus
  • 1 el rijstazijn
  • 1 el sojasaus
  • chili peper naar smaak
  • 1 cm verse gember
  • half bosje vers gesneden koriander
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Aubergine wordt gekweekt door o.a. Pleun van Duijn uit Oosterland

Bekijk de telers

Bereiden

  1. Verwijder de kroon van de aubergine en snijd de aubergine in plakken van ongeveer 2 cm. Kerf ze in met een mesje.
  2. Maak een marinade van de sesamolie, hoisinsaus, sojasaus, een beetje chili uit de molen en wat geraspte gember.
  3. Bestrijk de plakken aubergine dik met de marinade en gril ze op een niet te hete barbecue of grillpan in ongeveer 20 min. om en om goudbruin aan beide zijden tot ze zacht en gaar zijn.
  4. Bestrooi met de koriander.

Tip: Lekker met een Chinese salade met limoen dressing of een uitgebreide nasi schotel.

Hmm, hongerig? Ook lekker met Aubergine