Brunch recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 20 min.
  • Vlees Vlees
  • Maaltijd Brunch
  • Aantal personen 4 personen
Chinese kool

Chinese koolquiche met ham

Chinese koolquiche met ham

Ingrediënten

  1. 6 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  2. 1 Chinese kool (800-1100 g)
  3. 25 g boter
  4. 2 tl kerriepoeder
  5. 200 g hamreepjes
  6. 4 eieren
  7. 1 grote beker crème fraîche (200 g)
  8. 150 g geraspte jonge kaas
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Ontdooi het bladerdeeg.
  2. Snijd de kool in reepjes.
  3. Smelt in een ruime koekenpan de boter. Bak de koolreepjes in 5 min. gaar.
  4. Schep er de kerriepoeder en hamreepjes door en bak nog 1 min. Bekleed de vorm met het deeg.
  5. Verdeel de kool over de bodem.
  6. Klop de eieren los.
  7. Meng er de crème fraîche, de kaas en zout en peper naar smaak door. Schenk het ei-roommengsel over de kool.
  8. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 35-40 min. goudbruin en gaar.

Lekker met een frisse salade van kropsla en komkommer.

Tip: In plaats van beenhamreepjes zijn roze garnalen of gerookte zalmsnippers ook heerlijk! Vervang voor een vegetarische quiche de ham door ongezouten pinda's of cashewnoten. Voeg voor een fris accent ook eens 1 uitgelekt blikje ananasstukjes toe.

Slank tip! Neem deeg voor hartige taart (diepvries) en vervang de crème fraîche door Griekse yoghurt.

Chinese koolquiche met ham

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Ook lekker