Voorgerecht recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 20 min.
  • Vegetarisch Vegetarisch
  • Maaltijd Voorgerecht
  • Aantal personen 2 personen
Courgette

Courgette carpaccio met sojabonen en zeekraal

Courgette is ontzettend veelzijdig, naast soep, salade of wokgroente kun je courgette ook als carpaccio serveren. Hieronder is één van onze drie recepten voor courgette carpaccio te lezen.

Courgette carpaccio met sojabonen en zeekraal

Ingrediƫnten

Voor de carpaccio

  1. 1 courgette
  2. 4 eetlepels sojabonen
  3. 40 gram zeekraal
  4. ½ mango, in blokjes

Voor de dressing

  1. 1 eetlepel olijfolie
  2. 1 eetlepel witte wijnazijn
  3. sap van een halve sinaasappel
  4. sap en rasp van een limoen
  5. zout en peper naar smaakIngrediënten
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de courgette in dunne plakken en schep deze om in de dressing. Zet dit voor vijf minuten opzij.
  3. Kook de sojabonen voor twee minuten.
  4. Verdeel de courgetteplakjes over twee borden.
  5. Strooi de sojabonen, zeekraal en mango over beide borden. Verdeel eventueel de overgebleven dressing over beide porties.
Courgette carpaccio met sojabonen en zeekraal

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Lumich

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Courgette telers er zijn

Ook lekker