Voorgerecht recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 20 min.
  • Vegetarisch Vegetarisch
  • Maaltijd Voorgerecht
  • Aantal personen 2 personen
Courgette

Courgette carpaccio op traditionele wijze

Courgette is ontzettend veelzijdig, naast soep, salade of wokgroente kun je courgette ook als carpaccio serveren. Hieronder is één van onze drie recepten voor courgette carpaccio te lezen.

Courgette carpaccio op traditionele wijze

Ingrediƫnten

Voor de carpaccio

  1. 1 courgette
  2. 30 gram rucola
  3. een handje pijnboompitten
  4. 2 eetlepels edelgistvlokken

Voor de dressing

  1. 1 theelepel balsamicoazijn
  2. 2 eetlepels citroensap
  3. 1 eetlepel olijfolie
  4. ½ theelepel dille
  5. zout en peper naar smaak
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing in een grote kom. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de courgette in dunne plakken en schep deze om in de dressing. Zet dit voor vijf minuten opzij.
  3. Rooster ondertussen de pijnboompitten in een pan tot ze verkleuren.
  4. Verdeel de courgetteplakjes over twee borden.
  5. Strooi over elk bord een eetlepel edelgistvlokken. Vul aan met de rucola en de geroosterde pijnboompitten. Verdeel eventueel de overgebleven dressing over beide porties.
Courgette carpaccio op traditionele wijze

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Tuinderij Beegdenhof V.O.F.

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Courgette telers er zijn

Ook lekker