- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snipper de ui. Hak de knoflook fijn. Snijd de courgette en de tomaten in blokjes.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul. Schep de courgette, de tomaten en de oregano erdoor en bak nog 2 min. Voeg de tomatenpuree met 200 ml water toe. Laat de saus 10-12 min. zachtjes koken.
- Smelt intussen in een (saus)pan de boter. Voeg de bloem toe en bak 1 min. mee zonder te kleuren. Schenk langzaam en al kloppende met een garde de melk erbij en verwarm 5 min. tot een gladde en gebonden saus. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Breng ook de tomatensaus op smaak met zout en peper. Verdeel een laagje tomatensaus over de bodem vand e ovenschaal. Leg er 3 lasagnebladen op en bedek met 1/3 van de tomaten-gehaktsaus en 3 el bechamelsaus. Maak zo nog 2 lagen en eindig met een laatste laag lasagnebladen. Schenk er de rest van de bechamelsaus over. Verdeel de mozzarella of de geraspte kaas over de saus.
- Bak de lasagne in de voorverwarmde oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Tip: Gebruik voor een lasagne zonder vlees 350 g vegetarisch fijngehakt.
Tip: Vervang voor een lichtere bechamelsaus de roomboter door 4 el olijfolie.