Hoofdgerecht recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 15 min.
  • Vegetarisch Vegetarisch
  • Maaltijd Hoofdgerecht
  • Aantal personen 4 personen
Courgette

Courgettequiche met twee kazen

Courgette wordt vooral gebruikt voor roerbakgerechten, maar doet het ook goed in soep, lasagne of een ovenschotel. Vul een gehalveerde courgette eens met gehakt en stukjes paprika, of bestrijk lange plakken courgette met olijfolie en grill ze in een grillpan.

Courgettequiche met twee kazen

Ingrediƫnten

  1. 1 courgette
  2. 8 plakjes bladerdeeg (diepvries)
  3. 2 el olijfolie
  4. 3 eieren
  5. 125 ml crème fraîche
  6. 100 g geraspte jonge kaas
  7. 2 el tijm
  8. 75 g feta
  9. 50 g walnoten
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Bekleed de vorm met het ontdooide deeg.
  3. Snijd de courgette in halve maantjes.
  4. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de courgette 3 min.
  5. Klop de eieren los met de crème fraîche en de kaas. Schep er de courgette met de tijm en zout en peper naar smaak door.
  6. Schep in de deegbodem.
  7. Verkruimel er de feta boven en bestrooi met de walnoten.
  8. Bak de quiche in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.
  9. Lekker met een groene salade.

Tip: Vervang de feta door 100 g gerookte zalmreepjes of door 125 g uitgebakken gerookte spekreepjes.

Courgettequiche met twee kazen

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Tuinderij Beegdenhof V.O.F.

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Courgette telers er zijn

Ook lekker