Eenpansgerecht met spruiten, spekjes en kriel
VanEigenBodem
30 min Vlees Hoofdgerecht 2 personen
Terug naar overzicht

Eenpansgerecht met spruiten, spekjes en kriel

Dit makkelijk te maken eenpansgerecht staat in 30 minuten op tafel! Heerlijk met Hollandse spruitjes. Dit groenterijke gerecht is ook makkelijk vegetarisch te maken.

ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 125 g gerookte spekreepjes
  • 500 g kriel met schil
  • 350 g spruiten, schoongemaakt
  • 1 tl kerrie
  • 150 ml kookroom
  • 1 takjes peterselie
     
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Spruiten wordt gekweekt door o.a. Jack van Lin uit Sint Odilienberg

Bekijk de telers

Bereiden

  1. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Schep ze uit de pan.
  2. Bak in het spekvet de kriel 5 min. Voeg de spruiten toe en bak nog 5 min. 
  3. Schep de kerrie erdoor. Voeg de kookroom met 50 ml water toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de kriel met de spruiten in 6-8 min. gaar.
  4. Hak de peterselie fijn. Schep de spekjes door de kriel met de spruiten en bestrooi met de peterselie en peper naar smaak

Vega: liever geen vlees? Laat de spekreepjes weg en bestrooi het gerecht met 75 g geraspte kaas of walnoten.