Voorgerecht recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 45 min.
  • Vegetarisch Vegetarisch
  • Maaltijd Voorgerecht
  • Aantal personen 2 personen
Knolselderij

Geroosterde oerknol-steak met tomaatjes en gorgonzola

De Oerknolselderij, een exclusief knolselderij ras, heeft meer smaak en is herkenbaar aan de lichte rode ringen bovenop de knol. Wil je hier wat lekkers mee maken. Probeer dan eens dit recept uit. 

 

Geroosterde oerknol-steak met tomaatjes en gorgonzola

Ingrediƫnten

  1. 1 oerknol (of een knolselderij)
  2. 4 el olijfolie
  3. 3 takjes tijm
  4. 250 g cherrytomaatjes
  5. 2 el pijnboompitten
  6. 150 g gorgonzola, in stukjes
  7. zout en peper naar smaak
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Schil de oerknol en snijd in plakken van 1,5 centimeter dik.
  2. Leg de oerknolplakken op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olijfolie, tijm, zout en peper naar smaak.
  3. Rooster de oerknol in de oven op 200 graden Celsius in circa 30 minuten bruin en gaar.
  4. Leg de laatste 10 minuten de tomaatjes tussen de oerknol.
  5. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
  6. Leg de oerknol-steaks op 4 borden. Verdeel de tomaatjes en de gorgonzola erover. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met wat extra vierge olijfolie.

Tip Serveer de knolselderijsteaks als vegetarisch hoofdgerecht met pastinaakstamppot. Ook lekker als bijgerecht met gebakken biefstuk, kipfilet of zalmfilet.

 

Geroosterde oerknol-steak met tomaatjes en gorgonzola

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Maatschap Verstappen

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Knolselderij telers er zijn

Ook lekker