Voorgerecht recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 10 min.
  • Vegetarisch Vegetarisch
  • Maaltijd Voorgerecht
  • Aantal personen 4 personen
Komkommer

Gestoofde komkommerreepjes

Komkommer is lekker in een salade, of gewoon rauw als snack. Maar wist je dat je komkommerreepjes ook kunt stoven?

Gestoofde komkommerreepjes

Ingrediƫnten

  1. 1 komkommer 
  2. 25 g roomboter
  3. 200 ml witte wijn
  4. 10 peperkorrels
  5. 1 laurierblaadje
  6. ¼ tl. kurkuma
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepeltje. Snijd de komkommer in stukken van 2 cm.
  2. Smelt de boter in een diepe pan. Fruit de komkommer 1 min. in de boter. Voeg dan de witte wijn, de peperkorrels, het laurierblaadje en de kurkuma toe.
  3. Breng aand e kook. Draai het vuur laag en stoof de komkommer met de deksel op de pan 10 min.
  4. Verwijder voor het serveren het laurierblaadje.

Tip: Lekker met witvis. 

Gestoofde komkommerreepjes

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Tuinbouwbedrijf van den Beuken BV

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Komkommer telers er zijn

Ook lekker