Borrel recept van eigen bodem

 • Bereidingstijd 20 min.
 • Maaltijd Borrel
 • Aantal personen 2 personen
Knolselderij Knolselderij

Groentechips

Gezonde snack die heel makkelijk zelf te maken is. Kleurrijk en super smaakvol alternatief voor vette en ongezonde snacks

Lekkere groenten voor groentechips zijn wortel, pastinaak, knolselderij, zoete aardappel, bietjes of gewone aardappels. Als je wortel gebruikt dan is het leuk en lekker om regenboogwortels te gebruiken. Deze zijn er namelijk, naast oranje, ook in het geel en paars. Ook met zoete aardappel kan je kiezen voor verschillende kleuren. Kortom, kies wat lekkere groenten uit en maak een heerlijke schaal vol groentechips.

De verschillende soorten groenten hebben van zichzelf veel smaak. Wil je toch wat extra’s toevoegen gebruik dan zeezout en mix dat eventueel met wat paprikapoeder, peper of een snufje chilipoeder.

Groentechips

Ingrediƫnten

 1. 1 (zoete) aardappel
 2. 1 pastinaak of knolselderij
 3. 1 wortel
 4. 1 biet
 5. olie

Naar smaak:

 1. zout
 2. kruiden
arrow Print dit recept

Bereiden

 1. Verwarm de oven op 180 graden.
 2. Was en schil indien nodig de groenten. Schaaf met een mandoline plakjes van 2mm van de groenten. Heb je geen mandoline gebruik dan een scherp mes en snij dunne plakjes af.
 3. Besprenkel de schijfjes met een beetje olie. Leg de plakjes los van elkaar op een bakplaat en bak gedurende 10 minuten in de oven. Keer de chips halverwege een keer zodat ze aan alle kanten goed drogen. Open tussentijds de oven een paar keer om het vocht te laten ontsnappen of plaats een pannenlap tussen de deur en de oven zodat er een klein kiertje ontstaat.
 4. Tip: sommige chips/groenten drogen sneller dan andere. Kijk wat er gebeurt en haal die gewoon eerder uit de oven en/of bak de anderen wat langer.
 5. Doe de chips op een bord met keukenpapier en laat afkoelen en krokant worden. Naar smaak kan je ze direct na het uit de oven nemen kruiden met zout en of andere smaakmakers.

Eet smakelijk!

Tip: Gebruik twee bakplaten tegelijk, zo kan je meer chips in één keer bakken.

Maatschap Kuijpers

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Knolselderij telers er zijn

Ook lekker