Groentesoep met balletjes en vermicelli
VanEigenBodem
20 min Vlees Soep 4 personen
Terug naar overzicht

Groentesoep met balletjes en vermicelli

Deze groentesoep met balletjes en vermicelli is geschikt als voorgerecht of maaltijdsoep.

ingrediƫnten

  • 2 groentebouillontabletten
  • 1/4 knolselderij
  • 1 wortel
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g verse rundersoepballetjes
  • 50 g vermicelli
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Knolselderij wordt gekweekt door o.a. Dre Kuijpers uit Baarlo

Bekijk de telers

Bereiden

  1. Breng in een soeppan 1,5 l water met de bouillontabletten tegen de kook. Maak intussen de groenten schoon. Schil de knolselderij en wortel en snijd in blokjes. Snijd ook de courgette in blokjes. Snijd de prei in ringen. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Voeg de groenten met de knoflook en de soepballetjes toe aan de bouillon en laat 10 min. zachtjes koken.
  3. Voeg de vermicelli toe en kook nog 7-8 min. mee. Breng de groentesoep op smaak met peper.

Hmm, hongerig? Ook lekker met Knolselderij