- Verwarm de oven voor tot 180 ºC. Maak de groenten schoon en snijd ze in stukjes. Kook groenten als broccoli, prei, bloemkool, asperges, pompoen en sperziebonen in water met zout 5 min. voor. Giet ze af en laat ze goed uitlekken.
- Bekleed de vorm met het deeg. Verdeel de gekookte groenten over de deegbodem. Leg er de andere groenten als tomaat en paprika tussen.
- Klop de eieren los. Klop er de crème fraîche, de kerrie, de kaas, de peterselie en zout en peper naar smaak door. Schenk het ei-roommengsel over de groenten.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 40-45 min. goudbruin en gaar. Serveer de quiche warm of laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Tip: Neem voor een slankere quiche deeg voor hartige taart (uit de diepvries) en vervang de crème fraîche door halfvolle kookroom of melk.
Variatietip: Voeg aan de groenten ook eens gebakken spekjes, hamblokjes, reepjes salami of blokjes verse zalm of gerookte zalmreepjes toe.
No-waste: Deze quiche is ook ideaal voor restjes (gekookte) groenten!