Hasselback-courgette met rozemarijn, knoflook en zeezout
VanEigenBodem
10 min Vegetarisch Hoofdgerecht 2 personen
Terug naar overzicht

Hasselback-courgette met rozemarijn, knoflook en zeezout

Deze hasselback courgette is ideaal als hoofd- of bijgerecht met veel groenten. Net als een spirelli aardappel maar dan met groenten! Ook lekker voor kids.

ingrediënten

  • 1 courgette
  • 3-4 takjes rozemarijn
  • 1-2 tenen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • ½ tl zeezout

    -Bakplaat met bakpapier
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Courgette wordt gekweekt door o.a. Har en Wim Brentjens uit Montfort

Bekijk de telers

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Snijd de courgette om de ½ cm in maar niet door; zodat de courgette heel blijft.
  2. Snijd de takjes rozemarijn in stukjes van 3-4 cm. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Stop de rozemarijn en de knoflook in de inkepingen.
  3. Leg de courgette op de bakplaat. Besprenkel met de olijfolie en bestrooi met het zeezout.
  4. Rooster de courgette in de voorverwarmde oven in 20 min. gaar.

Serveertip Lekker bij vlees en vis, maar ook als vegetarisch hoofdgerecht met couscous of quinoa en tzatziki.

Hmm, hongerig? Ook lekker met Courgette