Hoofdgerecht recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 20 min.
  • Vegetarisch Vegetarisch
  • Maaltijd Hoofdgerecht
  • Aantal personen 4 personen
Knolselderij

Knolselderij gratin

Knolselderij gratin

Ingrediƫnten

  1. 350 g aardappels
  2. 250 g knolselderij
  3. 200 ml room
  4. 1 teen knoflook, geperst
  5. 100 g gruyere
  6. 50 g walnoten
  7. 2 eetl. gehakte bladselderij
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de knolselderij en aardappels en snij ze in plakken.
  3. Laat de knolselderij een aardappels gedurende 5 min. koken.
  4. Giet ze af en laat ze droog stomen in een vergiet.
  5. Meng de room, knoflook, peper en zout en de helft van de kaas.
  6. Leg de plakken knolselderij en aardappels in een ingevette ovenschaal en giet het roommengsel eroverheen.
  7. Strooi de rest van de kaas over de ovenschotel en dek hem af met aluminiumfolie.
  8. Zet de ovenschotel voor 40 min. in de oven en haal de laatste 5 minuten het folie eraf.
  9. Verdeel de walnoten over de schoten en garneer de ovenschotel met grofgehakte bladselderij.
Knolselderij gratin

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Tuinbouwbedrijf Berden BV

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Knolselderij telers er zijn

Ook lekker