Paprika-tomatensoep met peterselieroom
VanEigenBodem
25 min Vegetarisch Soep 4 personen
Terug naar overzicht

Paprika-tomatensoep met peterselieroom

Deze paprika-tomatensoep met peterselieroom is heerlijk als bijgerecht of maaltijdsoep.

Bereiden

  1. Snijd de paprika's en de tomaten in stukjes. Hak de knoflook fijn.
  2. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Voeg de paprika en de tomaten toe en bak 3 min. mee.
  3. Voeg 1 liter water met de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de soep op matig vuur in 15 min. gaar. Hak de peterselie fijn en meng door de crème fraîche.
  4. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper. Verdeel de soep over 4 kommen en schep er de peterselieroom in.

Tip: Lekker met ciabatta met groene pesto.

Ontmoet de teler

Verse Pruim tomaat wordt gekweekt door o.a. Wim Peters uit Someren

Bekijk de telers

ingrediƫnten

  • 3 rode paprika's
  • 3 pruimtomaten
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 groentebouillontabletten
  • 1 takje peterselie
  • 1 bekertje crème fraîche (125 g)
  • staafmixer
Print dit recept

Hmm, hongerig? Ook lekker met Pruim tomaat