Paprikagoulash met peterselieroom
VanEigenBodem
30 min Vegetarisch Hoofdgerecht 4 personen
Terug naar overzicht

Paprikagoulash met peterselieroom

Met deze vegetarische goulash van paprika mis je het vlees niet eens, probeer het zelf en verras je gezin!

ingrediƫnten

  • 3 el olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 paprika’s
  • 250 g champignons
  • 2 tl mild paprikapoeder
  • 2 el bloem
  • 2 tl karwijzaad
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 500 ml groentebouillon (van tablet)
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 125 g zure room
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Paprika's wordt gekweekt door o.a. Frank Bakker uit Sevenum

Bekijk de telers

Bereiden

  1. Verhit in een braadpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 3 min. Snijd intussen de paprika’s in stukken en de champignons in plakjes.
  2. Bak de champignons 4 min. met de ui en de knoflook mee. Schep de paprika erdoor en bak nog 2 min. Voeg de paprikapoeder, de bloem en het karwijzaad toe en bak nog 1 min.
  3. Schep de tomatenpuree erdoor. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof de paprika in 30 min. gaar.
  4. Neem de deksel van de pan en laat de goulash tot de gewenste dikte inkoken. Voeg peper naar smaak toe. Meng de peterselie door de zure room. Serveer de goulash met de peterselieroom.

Tip: Lekker met witte rijst of stokbrood.

Hmm, hongerig? Ook lekker met Paprika's