Soep recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 15 min.
  • Vlees Vlees
  • Maaltijd Soep
  • Aantal personen 4 personen
Paprika

Paprikasoep met balletjes en pastaschelpjes

Paprika is enorm veelzijdig: je kunt het roerbakken, wokken, grillen, in salade, in saus, op de BBQ, op de pizza, in hartige taart of rauw eten uit het vuistje, bijvoorbeeld met een lekkere dipsaus. 

Paprikasoep met balletjes en pastaschelpjes

Ingrediƫnten

  1. 750 g paprika (rood, oranje en/of geel)
  2. 1 ui
  3. 2 el olijfolie
  4. 1,5 l groentebouillon (van tablet)
  5. 150 g pastaschelpjes
  6. 250 g rundersoepballetjes
  7. 2 tl gedroogde oregano of tijm
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Snijd de paprika in reepjes en snipper de ui.
  2. Verhit in een (soep)pan de olijfolie. Fruit de ui 1 min. Bak de paprika 3 min. mee.
  3. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 min.
  4. Pureer de soep met de staafmixer.Voeg pasta met de soepballetjes aan de soep toe en kook ze in 10 min. gaar.
  5. Breng de soep op smaak met de kruiden, zout en peper. Schep i 4 kommen.

 

 

Tip 1 : Lekker met geraspte Parmasaanse kaas

Tip 2: Vervang de gedroogde kruiden door 1 el verse basilicum in reepjes en voeg 125 ml slagroom aan de soep toe.

Tip 3: Vervang voor een vegetarische soep de soepballetjes door 150 g blauwaderkaas. Voeg de kaas in blokjes gesneden met de kruiden toe.

Paprikasoep met balletjes en pastaschelpjes

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Teegrow B.V.

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Paprika telers er zijn

Ook lekker