- 1 flespompoen van 1 kg
- 1 teen knoflook
- 1 el olijfolie
- 200 g spinazie
- 100 g feta
- chilivlokken naar smaak
- 2 rollen bladerdeeg (uit de koeling)
- 1 ei
-Bakplaat
Deze pompoen wellington is een lekkere en vegetarische variant van de populaire beef wellington. Een krokant jasje van bladerdeeg gevuld met pompoen van eigen bodem, spinazie en feta. Een perfect gerecht voor bijvoorbeeld het kerstdiner. Scrol naar beneden voor de serveertip en een airfryer optie.
-Bakplaat
Verse Pompoen wordt gekweekt door o.a. John Klerken uit Maasbree
Bekijk de telersTip: check de gaarheid van de pompoen met een satéprikker. Reken op extra oventijd voor een grotere pompoen.
Serveertip: lekker met een frisse bladsalade, aardappelrozetjes of gebakken krieltjes.
Airfryer: in de airfryer bak je de pompoen wellington op 160 ºC in 45-50 min. goudbruin en gaar.