Pompoenquiche met spekjes
VanEigenBodem
25 min Vlees Bijgerecht 4 personen
Terug naar overzicht

Pompoenquiche met spekjes

Probeer dit recept voor pompoenquiche met spekjes! Deze quiche is lekker voor bij de soep en salade en zit boordevol smaak met de pompoen, kaas en verse kruiden.

ingrediƫnten

  • ½ pompoen (à ± 1 kg)
  • 5 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries), ontdooid
  • 1 el olijfolie
  • 250 g magere spekreepjes
  • 4 eieren
  • 1 bekertje crème fraîche (125 ml)
  • 125 g geraspte jonge kaas
  • 3 el verse kruiden, bijv. peterselie, bieslook of kervel

    -Ingevette springvorm (24 cm ø)
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Pompoen wordt gekweekt door o.a. Har en Wim Brentjens uit Montfort

Bekijk de telers

Bereiden

  1. Boen de pompoen schoon. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaden en pitten. Snijd de pompoen in partjes van 1 cm. Snijd elk partje in 3 of 4 stukken. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
  2. Bekleed de springvorm met het deeg. Verhit in een ruime hapjespan de olijfolie. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Voeg de pompoen toe en bak 8 min. mee. Klop de eieren los. Klop de crème fraîche, de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak erdoor.
  3. Verdeel de pompoen met de spekjes over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel over de pompoen.
  4. Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse salade met yoghurtdressing.


Tip: Vervang voor een vegetarische quiche de spekjes door 150 g feta en 100 g walnoten. Verdeel de feta en de walnoten met de gebakken pompoen over de deegbodem.

Hmm, hongerig? Ook lekker met Pompoen