- Boen de pompoen schoon. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaden en pitten. Snijd de pompoen in partjes van 1 cm. Snijd elk partje in 3 of 4 stukken. Verwarm de oven voor tot 200 ºC.
- Bekleed de springvorm met het deeg. Verhit in een ruime hapjespan de olijfolie. Bak de spekreepjes in 4 min. knapperig uit. Voeg de pompoen toe en bak 8 min. mee. Klop de eieren los. Klop de crème fraîche, de kaas, de kruiden en zout en peper naar smaak erdoor.
- Verdeel de pompoen met de spekjes over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel over de pompoen.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-35 min. goudbruin en gaar. Lekker met een frisse salade met yoghurtdressing.
Tip: Vervang voor een vegetarische quiche de spekjes door 150 g feta en 100 g walnoten. Verdeel de feta en de walnoten met de gebakken pompoen over de deegbodem.