Preirisotto met spekjes
VanEigenBodem
25 min Vlees Hoofdgerecht 4 personen
Terug naar overzicht

Preirisotto met spekjes

Maak je risotto gezonder en smaakvoller met prei en spekjes. Dit recept is makkelijk en lekker: echt comfort food!

ingrediƫnten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el olijfolie
  • 250 g magere spekreepjes
  • 300 g risotto
  • 125 ml droge witte wijn
  • 1 l groentebouillon (van tablet)
  • 3 stuks jonge prei
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 el geraspte parmezaanse kaas
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Prei wordt gekweekt door o.a. Ger Coenen uit Sint Joost

Bekijk de telers

Bereiden

  1. Snipper de ui. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de ui met de spekreepjes 4 min.
  2. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn op laag vuur opnemen.
  3. Voeg de bouillon in 3 delen toe en laat de rijst de bouillon steeds zachtjes kokend opnemen. Kook de rijst in 15-20 min. gaar. Maak intussen de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
  4. Schep de crème fraîche, de kaas en tenslotte de prei erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip: Serveer met extra parmezaanse kaas en een tomatensalade.

Tip: Vervang de spekreepjes door garnalen of gerookte zalmsnippers. Schep ze met de prei door de risotto.

Tip: Jonge prei is mals en sappig. Iets stevigere prei is ook heerlijk voor risotto. Fruit de preiringetjes dan met de ui en het spek mee.

Hmm, hongerig? Ook lekker met Prei