Hoofdgerecht recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 25 min.
  • Vlees Vlees
  • Maaltijd Hoofdgerecht
  • Aantal personen 4 personen
Prei Tomaten

Preirisotto met spekjes

Prei kun je stoven of in de soep gebruiken. Dit keer maken we risotto met prei, een lekkere variatie op deze groente die jaarrond verkrijgbaar is van eigen bodem.

Preirisotto met spekjes

Ingrediënten

  1. 1 ui, gesnipperd
  2. 1 el olijfolie
  3. 250 g magere spekreepjes
  4. 300 g risotto
  5. 125 ml droge witte wijn
  6. 1 l groentebouillon (van tablet)
  7. 3 stuks jonge prei
  8. 125 ml crème fraîche
  9. 3 el geraspte parmezaanse kaas
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Snipper de ui. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Bak de ui met de spekreepjes 4 min.
  2. Schep de risotto erdoor en bak tot de korrels glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn op laag vuur opnemen.
  3. Voeg de bouillon in 3 delen toe en laat de rijst de bouillon steeds zachtjes kokend opnemen. Kook de rijst in 15-20 min. gaar. Maak intussen de prei schoon en snijd in dunne ringetjes.
  4. Schep de crème fraîche, de kaas en tenslotte de prei erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Tip: Serveer met extra parmezaanse kaas en een tomatensalade.

Tip: Vervang de spekreepjes door garnalen of gerookte zalmsnippers. Schep ze met de prei door de risotto.

Tip: Jonge prei is mals en sappig. Iets stevigere prei is ook heerlijk voor risotto. Fruit de preiringetjes dan met de ui en het spek mee.

Preirisotto met spekjes

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Vergeldt Vegetables BV

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Prei telers er zijn

Ook lekker