Preitaart
VanEigenBodem
15 min Vlees Hoofdgerecht 4 personen
Terug naar overzicht

Preitaart

Probeer nu dit recept voor preitaart. De quiche met prei, spekjes, knoflook, ui en kaas zit bomvol smaak en is heel makkelijk te maken!

ingrediƫnten

  • 500 g gerookte spekblokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 4 flinke preien, in ringetjes (ca. 1 kg)
  • 1 beker crème fraîche (250 ml)
  • 4 eieren
  • 1 zakje oude geraspte kaas (175 g)
  • 7 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 2 el paneermeel
  • springvorm (± 26-28 cm), ingevet
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Prei wordt gekweekt door o.a. Ger Coenen uit Sint Joost

Bekijk de telers

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak in een koekenpan de spekblokjes zonder boter of olie in 5 min. uit. Haal de spekjes uit de pan.
  2. Fruit in het spekvet de ui met de knoflook 2 min. Voeg de prei toe en bak tot dat het vocht helemaal weg is.
  3. Klop in een kom de crème fraîche, eieren, peper en zout en de geraspte kaas goed door elkaar.
  4. Bekleed de bakvorm met de bladerdeegplakjes. Bestrooi de bladerdeegbodem met het paneermeel (absorbeert het vocht). Doe de prei in de vorm, giet er het eimengsel overheen en verdeel dit goed.
  5. Bak de taart in de voorverwarmde over in 30-45 min. goudbruin en gaar.

Tip: Maak van 3 plakjes bladerdeeg reepjes en leg ze in een ruitjesvorm op de taart.