Hoofdgerecht recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 15 min.
  • Vlees Vlees
  • Maaltijd Hoofdgerecht
  • Aantal personen 4 personen
Prei

Preitaart

Met prei kun je alle kanten op.

Preitaart

Ingrediënten

  1. 4 Dikke prei, gewassen en in stukjes gesneden
  2. 2 Pakjes spekblokjes van ongeveer 500 gram
  3. 3 Teentjes knoflook, in kleine stukjes gesneden of geperst met de knoflookpers
  4. 1 Ui gesnipperd
  5. Peper en zout
  6. Bakje crème fraîche 250 ml
  7. Paneermeel
  8. 1 Zakje oude geraspte kaas
  9. Bakvorm (springvorm ± 28 cm)
  10. 4 Eieren
  11. 1 Pakje (10 stuks bladerdeeg)
  12. Bakvorm (springvorm ± 28 cm)

 

arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bak de spekjes zonder boter in een pan. Haal de spekjes uit de pan en bak in het vet de ui even aan. Voeg vervolgens de prei toe en bak deze tot dat het vocht helemaal weg is, voeg ondertussen de knoflook toe. Op het laatst even wat zout, peper en de uitgebakken spekjes toevoegen.
  3. Doe in een kom de crème fraîche, eieren, peper en zout en de geraspte kaas (Hou een handje geraspte kaas apart voor over de taart). Meng dit goed door elkaar.
  4. Bekleed de bakvorm met 7 bladerdeegplakjes, houdt er 3 over voor de bovenkant.
  5. Doe wat paneermeel op de bladerdeegbodem (absorbeert het vocht).
  6. Doe de prei in de vorm, giet er het eimengsel overheen en verdeel dit goed.
  7. Maak van de overige 3 bladerdeegvelletjes reepjes en maak een ruitjesvorm op de taart. Strooi de resterende kaas over de taart en bak deze ongeveer 30-45 minuten in de oven op 180 graden.
Preitaart

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Maatschap Muysenberg

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Prei telers er zijn

Ook lekker