- Schil alleen de witte asperges. Snijd een dun plakje van de onderkant van de witte en de groene asperges. Bestrijk de asperges met 2 el olijfolie.
- Verhit de grillpan. Gril de asperges in 2 porties in 8-10 min. beetgaar. Verwarm intussen de oven voor tot 200 ºC. Verhit in een koekenpan de laatste el olijfolie. Bak de spekreepjes in 4-5 min. knapperig uit.
- Bekleed de vorm met het bladerdeeg; vouw overhangend deeg terug. Snijd de gegrilde asperges in 3 stukjes. Verdeel de asperges met de spekreepjes over de deegbodem.
- Klop de eieren los met de crème fraîche, de kaas en de peterselie. Voeg peper naar smaak toe en schenk over de asperges.
- Bak de quiche in de voorverwarmde oven in 30-40 min. goudbruin en gaar.
Tip: Vervang voor een quiche zonder vlees de spekreepjes door 100 g walnoten.