Brunch recept van eigen bodem

 • Bereidingstijd 45 min.
 • Vis Vis
 • Maaltijd Brunch
 • Aantal personen 4 personen
Rettich

Sushi van rettich

Wellicht heb je weleens rettich in de winkel zien liggen maar wist je niet wat je ermee kon maken? Dit recept is verrassend en heerlijk om bij de brunch of bij het diner op tafel te zetten! Probeer het zelf en trakteer je vrienden of familie op deze overheerlijke rettichsushi!

Sushi van rettich

Ingrediënten

 1. 500 gram sushirijst
 2. 6 eetlepels rijstazijn
 3. 2 theelepels suiker
 4. 1 rettich
 5. Gerookte zalm, omelet,  avocado en/of komkommer
 6. 1 eetlepel geroosterd (zwart) sesamzaad
 7. Sojasaus, wasabi en/of ingelegde gember voor erbij
 8. Sushimatje, vershoudfolie
arrow Print dit recept

Bereiden

 1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen de rijstazijn met de suiker en 2 tl zout tot de suiker is opgelost. Spreid de rijst uit op een schaal. Besprenkel met de rijstazijn en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
 2. Schil de rettich en snijd met een dunschiller lange, brede linten van de rettich. Snijd de linten bij tot een lengte van 20 cm. Leg linten op het sushimatje met vershoudfolie, goed overlappend zodat de sushi strak gerold kan worden.
 3. Verdeel 1/6 van de sushirijst gelijkmatig over de rettich; maak de vingers nat om de rijst goed aan te drukken. Leg in een baan reepjes zalm, omelet, avocado en/of komkommer op de sushi.
 4. Verdeel naar wens alvast wat wasabi naast de vulling en rol de rijst met behulp van het sushimatje strak op. Leg de sushi strak verpakt in de vershoudfolie tot serveren in de koelkast. Maak zo nog 5 sushirollen.
 5. Verwijder de folie van de sushirollen en snijd ze met een scherp mes in plakjes. Leg de sushi op een schaal en bestrooi met het sesamzaad. Serveer met de sojasaus, wasabi en/of ingelegde gember.

Tips:

 • Leg op de rettich nog een norivel voor de typische hartige sushismaak. Dat geeft de sushi meteen stevigheid en maakt het rollen makkelijker.
 • In plaats van rettich zijn linten komkommer en wortel ook heel lekker.
 • Leg de sushirollen 20-30 minuten in de diepvries voor extra stevigheid en snijd ze dan in plakjes.
Sushi van rettich

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

MTS Wijnen - van Meijel

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Rettich telers er zijn

Ook lekker