Roergebakken sperziebonen met kip, tomaatjes en ketjap
VanEigenBodem
25 min Vlees Hoofdgerecht 4 personen
Terug naar overzicht

Roergebakken sperziebonen met kip, tomaatjes en ketjap

Met deze roergebakken sperziebonen met kip, tomaatjes en ketjap krijg je lekker veel groenten binnen!

Bereiden

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de olie. Bak de kipfilet in 4 min. goudbruin en gaar. Schep de kipreepjes uit de pan.
  2. Verhit de laatste 2 el olie in de wok. Bak de sperziebonen al omscheppend in 6 min. beetgaar. Pers de knoflook boven de ketjap.
  3. Schep de tomaatjes door de sperziebonen en bak 1 min. mee. Doe de kip terug in de pan. Voeg de ketjap toe en roerbak nog 2 min. Breng op smaak met peper.
  4. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de sperziebonen met de kip over en bestrooi met de koriander.

Tip: Vervang de knoflook door 1-2 cm gemberwortel.

ingrediƫnten

  • 300 g witte rijst
  • 4 el zonnebloemolie
  • 400 g kipfilet, in reepjes
  • 400 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml ketjap manis
  • 250 g snoeptomaatjes, gehalveerd
  • 6 takjes koriander, grofgehakt
Print dit recept

Hmm, hongerig? Ook lekker met Sperziebonen