Soep recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 25 min.
  • Vegetarisch Vegetarisch
  • Maaltijd Soep
  • Aantal personen 4 personen
Bloemkool

Romige bloemkoolsoep

Bloemkool wordt veel in roerbakgerechten gebruikt, maar kan ook als ingrediënt van een hartige taart, gegratineerd in de oven of rauw met een dipsausje gegeten wordt. En wat te denken van gewoon gekookte bloemkool met een sausje en natuurlijk ook in de soep.

Romige bloemkoolsoep

Ingrediƫnten

  1. 25 g boter
  2. 1 ui, gesnipperd
  3. 1 bloemkool, in roosjes
  4. 2 tl kerriepoeder
  5. 1,5 l groentebouillon (van tablet)
  6. 125 ml slagroom
  7. 2 el peterselie, fijngehakt
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Smelt in een (soep)pan de boter. Fruit de ui 1 min.
  2. Voeg de bloemkool toe; bewaar een handvol kleine roosjes.
  3. Schep de kerriepoeder erdoor en schenk de bouillon in de pan. Kook de bloemkool in 15 min. gaar.
  4. Pureer de soep met de staafmixer.
  5. Voeg de slagroom en de bewaarde bloemkool toe en verwarm nog 5 min., tot de roosjes knapperig gaar zijn.
  6. Voeg de peterselie en zout en peper naar smaak toe.

Tip: Lekker met sandwiches met beenham, rosbief of gerookte zalmfilet, roomkaas en bieslook.

Variatietip: Voeg een lepeltje groene pesto aan de soep toe en serveer met Italiaanse soepstengels (grissini) omwikkeld met parmaham of gerookte zalmfilet.

Romige bloemkoolsoep

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Pouwels Fresh Food VOF

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Bloemkool telers er zijn

Ook lekker