Hoofdgerecht recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 20 min.
  • Vegetarisch Vegetarisch
  • Maaltijd Hoofdgerecht
  • Aantal personen 2 personen
Knolselderij

Romige knolselderij carbonara met wortelspaghetti

Knolselderij wordt vaak gezien als ouderwetse, en soms zelfs vergeten groente. Echter kun je met knolselderij ook vernieuwende recepten maken, zoals deze knolselderij carbonara!

Romige knolselderij carbonara met wortelspaghetti

Ingrediënten

  1. 100 g knolselderij
  2. 2 el olijfolie
  3. 1 ui, gesnipperd
  4. 100 ml groentebouillon
  5. 125 ml slagroom
  6. 1/2 citroen
  7. 1 takje salie
  8. 75 g vegetarische spekjes
  9. 400 g wortelspaghetti (koelvers, of zelf maken met een spiraalsnijder)
  10. keukenmachine of staafmixer
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Schil voor de saus de knolselderij en snijd in kleine blokjes.
  2. Verhit 1 el olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui 1 min. Voeg de knolselderij toe en bak 1-2 min. mee.
  3. Voeg de bouillon, de slagroom, sap van de citroen en 2 blaadjes salie toe en breng aan de kook. Kook de knolselderij in 10-15 min. gaar. Prik in de knolselderij om te zien of deze gaar is.
  4. Verhit intussen in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak de vegetarische spekjes in 3-4 min. bruin en krokant. Kook de wortelspaghetti 2 min. in kokend water zodat ze iets zachter zijn en giet af.
  5. Pureer in de keukenmachine of met de staafmixer de knolselderij met de roomsaus glad. Breng op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje van het spaghetti-kookvocht toe tot de saus de gewenste dikte heeft. Hak de rest van de salieblaadjes fijn.
  6. Verdeel de wortelspaghetti over de borden, schep de saus over de spaghetti en maak af met de vegetarische spekjes en de fijngehakte salie.

Tip: Bak de salie om te garneren in olijfolie krokant voor een knapperig accent.

Romige knolselderij carbonara met wortelspaghetti

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Maatschap Kuypers

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Knolselderij telers er zijn

Ook lekker