Romige pompoensoep
VanEigenBodem
25 min Vegetarisch Soep 4 personen
Terug naar overzicht

Romige pompoensoep

Deze heerlijk romige pompoensoep is geschikt als voorgerecht of maaltijdsoep.

Bereiden

  1. Halveer de pompoen in de lengte en verwijder met een lepel de pitten en draden. Schil de pompoen en ook de wortel. Snijd de pompoen en de wortel in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit in een soeppan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 1 min. Schep de pompoen en de wortel erdoor en bak 1 min. mee.
  3. Voeg 1,5 l water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de groenten in 15 min. gaar. Hak intussen de peterselie fijn.
  4. Pureer de soep met de staafmixer. Voeg de crème fraîche en de peterselie toe. Breng de pompoensoep op smaak met peper en een beetje zout.

Ontmoet de teler

Verse Pompoen wordt gekweekt door o.a. John Klerken uit Maasbree

Bekijk de telers

ingrediƫnten

  • 1 flespompoen (ca. 600 g)
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 2 groentebouillontabletten
  • 2 takjes peterselie
  • 125 g crème fraîche
  • Staafmixer
Print dit recept

Hmm, hongerig? Ook lekker met Pompoen