Hoofdgerecht recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 30 min.
  • Vlees Vlees
  • Maaltijd Hoofdgerecht
  • Aantal personen 4 personen
Prei

Romige preistamppot met rookworst

Romige preistamppot met rookworst

Ingrediënten

  1. 1,5 kg kruimige aardappelen
  2. 3 stuks prei
  3. 25 g boter
  4. 2 tl kerriepoeder
  5. 1 rookworst (275 g)
  6. 1 grote beker crème fraîche (200 g)
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Maak de prei schoon en snijd in ringen.
  2. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de prei 5 min. Voeg de kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen.
  3. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de prei erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met de rookworst.

Vegetarische tip: Laat de rookworst achterwege en schep 75 g cashewnoten en 150 g oude kaas in blokjes door de stamppot.

Romige preistamppot met rookworst

Pin it!

Sla dit gerecht op je pinterest board!

Maatschap Muysenberg

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Prei telers er zijn

Ook lekker