Romige preistamppot met rookworst
VanEigenBodem
30 min Vlees Hoofdgerecht 4 personen
Terug naar overzicht

Romige preistamppot met rookworst

Deze romige preistamppot met rookworst is weer eens iets anders dan de normale stamppot! Probeer nu zelf dit recept met prei, kerrie, crème fraîche, aardappelen en rookworst. Lekker, makkelijk en gezond voor in de winter!

ingrediënten

  • 1,5 kg kruimige aardappelen
  • 3 stuks prei
  • 25 g boter
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 rookworst (275 g)
  • 1 grote beker crème fraîche (200 g)
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Prei wordt gekweekt door o.a. Paul Janssen uit Hunsel

Bekijk de telers

Bereiden

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Maak de prei schoon en snijd in ringen.
  2. Smelt in een koekenpan de boter. Bak de prei 5 min. Voeg de kerriepoeder toe en bak nog 1 min. Verwarm intussen de rookworst volgens de aanwijzingen.
  3. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de prei erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer met de rookworst.

Vegetarische tip: Laat de rookworst achterwege en schep 75 g cashewnoten en 150 g oude kaas in blokjes door de stamppot.

Hmm, hongerig? Ook lekker met Prei