Hoofdgerecht recept van eigen bodem

  • Bereidingstijd 30 min.
  • Vegetarisch Vegetarisch
  • Maaltijd Hoofdgerecht
  • Aantal personen 4 personen
Spruiten

Spruiten stamppot met zoete aardappel, walnoot en oude kaas

Krijg ook thuis de handen op elkaar voor de spruit met deze heerlijke vegetarische spruitenstamppot met zoete aardappel. Simpel, gezond en vooral lekker.

In november gingen Josie en Diesel met Kokkerelli, Navenant Magazine en ZON fruit & Vegetables op ontdekkingsreis ....naar de spruit! Deze reis liep via spruitjesteler Jack van Lin (St. Odiliënberg) naar de keuken op Brightlands Campus Greenport Venlo, waar zij samen met chef Julien Aanholt een overheerlijke spruiten stampot maakten...mmmmmm.... 

Spruiten stamppot met zoete aardappel, walnoot en oude kaas

Ingrediënten

  1. 400 gram zoete aardappel
  2. 300 gram spruitjes
  3. 40 gram oude kaas
  4. 20 gram walnoten
  5. 1 ui
  6. 2 eetlepels mosterd
  7. melk
  8. zout en peper
arrow Print dit recept

Bereiden

  1. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes.
  2. Kook de zoete aardappel in water met zout in 15 minuten beetgaar en giet af.
  3. Maak ondertussen de spruiten schoon en kook beetgaar in water met zout.
  4. Stamp tot puree en giet er indien nodig een beetje melk bij om het smeuïger te maken.
  5. Rooster de walnoten kort in de koekenpan en leg opzij.
  6. Snipper het uitje en bak even aan in de pan.
  7. Roerbak de spruiten mee en breng op smaak met de mosterd en wat peper en zout.
  8. Meng de spruiten met de zoete aardappelpuree en maak het bord op met de walnoten en oude kaas.
Mts van Lin

Ontmoet de telers

Klik hier om te zien welke Spruiten telers er zijn

Ook lekker