Tomaten-basilicumsaus
VanEigenBodem
25 min Vegetarisch Hoofdgerecht 4 personen
Terug naar overzicht

Tomaten-basilicumsaus

Zin in spaghetti of pasta? Probeer deze tomaten-basilicumsaus er eens bij! 

ingrediƫnten

  • 1 kg tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 3 takjes basilicum

    -staafmixer
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Ronde tomaat wordt gekweekt door o.a. Peet Withagen uit Moerstraten

Bekijk de telers

Bereiden

  1. Snijd de tomaten in blokjes.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de ui en de knoflook 2 min. Voeg de tomaat toe en bak ze 15 min. op matig vuur, tot een geconcentreerde, grove tomatensaus ontstaat.
  3. Doe de tomatensaus in een hoge maatbeker en pureer met de staafmixer fijn. Schenk de saus terug in de pan.
  4. Hak de basilicum fijn en meng door de tomatensaus. Breng de saus op smaak met zout en peper. 

Serveertip: Lekker met spaghetti of penne en geraspte parmezaanse kaas.

Tip: Voeg voor een extra volle tomatensmaak 50 g zongedroogde tomaten toe. Een scheutje kook- of slagroom geeft een zachtere smaak.

Tip: Maak een extra portie van deze saus en vries in voor een snelle maaltijd op een drukke dag.
 

Hmm, hongerig? Ook lekker met Ronde tomaat