Tortilla met seizoensgroenten
VanEigenBodem
min Vegetarisch Lunch 2 personen
Terug naar overzicht

Tortilla met seizoensgroenten

Al eens gehoord van de tortillahack? Beleg je tortilla met verschillende seizoensgroenten, vouw hem in kwarten en leg hem onder het tosti-ijzer. Et voilà! een lekkere, voedzame lunch in een handomdraai. 

ingrediënten

Voor 2 tortilla's: 

  • 2 volkoren tortilla's of groenten tortilla's 
  • De helft van een rode, groene en gele paprika
  • 8 schijfjes aubergine
  • 2 eetlepels fijngesneden ringen prei
  • 4 eetlepels geraspte kaas
  • 2 eetlepels aioli of een spread naar keuze

    -Tosti-apparaat/grill 
Print dit recept

Ontmoet de teler

Verse Aubergine wordt gekweekt door o.a. Jan van Duijn uit Westdorpe

Bekijk de telers

Bereiden

Voor 1 tortilla: 

  1. Snijd de aubergine in plakjes en leg naar wens de hoeveelheid plakjes in een (grill)pan.
  2. Haal de plakjes aubergines uit de pan wanneer ze goed gegrild zijn en leg ze op een bord.
  3. Snijd de paprika helften in reepjes en de prei in fijngesneden ringen. 
  4. Neem een tortilla en snijd hem in vanaf de onderkant door met een schaar of mes tot het midden open te knippen/snijden.
  5. Begin rechtsonder en smeer 1 eetlepel aioli uit over een kwart deel van de tortilla.
  6. Leg vervolgens de gegrilde schijfjes aubergine op het kwart rechtsboven en de paprikareepjes op het kwart linksboven.
  7. Strooi 1 eetlepel prei over de paprikareepjes.
  8. Strooi 2 eetlepels geraspte kaas op het kwart linksonder. 
  9. Vouw de tortilla op door de kant met aioli over de aubergine te vouwen, die kant vervolgens over de paprika en prei en tot slot over de geraspte kaas. 
  10. Leg het opgevouwen pakketje in een tosti-ijzer/grill en bak in ca. 3-5 minuten tot de kaas gesmolten is en je bovenop mooie grillstreepjes hebt. 

Liever geen aubergine, prei en paprika? Je kunt je tortilla ook met genoeg andere seizoensgroenten beleggen.